advert

Jun 17, 2009

Tag: My Baby

Tag ni dpt dr kak yong.. time kasih kak yong..

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?
sy mempunyai 3 org puteri yg sgt comel & cerdik!

2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
x nk ckp bape thn, sbb dulu pun konon2 merancang n selalu dok sebut2 sekian-sekian thn, tgk2 lekat jugak... so, skrg ni, kami nk bg yg bertiga ni besar n pndai berdikari dulu br la blh dpt adik, insyaallah, kalo ade rezki, nk tmbah lg dlm tempoh tuuuuutttt thn!

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
Dayini - Yang taat

Dayana - Yang kuat & gagah perkasa

Nasuha - Yg tulus & suci murni

Siapakah yang memberikan nama anak anda?
kami berdua la, berpandukan buku nama-nama dlm islam.. x de masuk campur family mambers yg lain sbb en.aYah asyik membangkang je name yg disuggestkn oleh org lain!

4. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
berpandukan buku & maksud nama2 tersebut...

5. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?
x terfikir lagi sbb penat carik name utk nasuha pun x hilang lagi.. ya, kami mengambil tempoh yg lame utk memilih nama yg sesuai utk nasuha... smpai da kering idea.. sib baik la abang en.aYah kerja kt jabatan pendaftaran, so x la kene denda sbb lewat daftar nama..

6. Berapa perancangan anak yang anda mahu & nyatakan berapa girl & berapa boy?
x kisah.. tp kalo lepas ni dpt twins boy.. alangkah bestnye!

7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
tWins & naSuha jarak 1 thn 6 bulan

8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy?nyatakan sebabnyer
mesti la nk boy sbb da ade 3 girl & nk bg kawan utk en.aYah.. hehe..

10. Ape ciri2 persamaan anda & anak Anda?
mulut terlebih peramah!.. haha..

lg satu suke mkn.. iBu mmg suke mkn n x memilih bab2 mkn ni, so, anak2 semua mengikut paling best diorg ikut iBu suke mkn sayur

& yg paling ketara ikut iBu adalah si daYini yg ade tahi lalat atas mulut dia sejibik mcm iBu, cume raut muka dia sejibik en.aYah..

11. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.
gmbr en.aYah & anak2 kami.. nasuha tu tgk je kakak2 dia tgh minum air.. time ni dia br 4 bln lebih..

10 comments:

  1. nak boy jugakkan..
    syahnur percaya tak kelender cina??
    saya baru tgk baru2 ni..keberangkalian untuk dpt baby girl lagi amatlah tinggi..erm..tp kita berdoa saja di samping usaha kan..lps ni kalau dpt perua baby boy..inform yek...

    ReplyDelete
  2. syahadah, awak pregnant ke?? tu kalender cina, mane la tau rezki Allah nk bg boy plak kan, wait n see je la..

    ReplyDelete
  3. tembam sungguh Nasuha tu ...

    ReplyDelete
  4. Pasni usaha utk dpt boy lak yea nurul :-)

    ReplyDelete
  5. suka.. suka.. amboi 3 badek tuh.. comei jer.. nak² nasuha.. bambam la dia...

    ReplyDelete
  6. cik as, semua org yg tgk dia live pun ckp mcm tu skrg ni..

    iza, insyaallah, ade rezki nnti, en.aYah mmg nk tuntut ilmu dr ayah dia mcm mane nk dpt boy sbb adik beradik dia 5 boys out of 7.. haha

    ReplyDelete
  7. syahnur...tak peggy lagila....
    tp cik abg dah bising la..umur dah meningkat..huhuh

    ReplyDelete
  8. nanti dpt baby boy leh kawan2 ngn ian.. =)

    ian nak ngorat nasuha tapi tu la, kecik benar ian kalo dok sebelah nasuha.. :P

    ReplyDelete
  9. jiey, alamak ye ke? x pe, Ian tggu nasuha da blh jln, bile dia da jln nnti mesti dia slim mcm kakak2 dia jugak.. hehe..

    ReplyDelete
  10. tak dpt menahan tgk foto tu.. sungguh dramatik... patut kena buat dialog... lihatlah panahan mata nasuha tu.... huhuhhhh :D

    ReplyDelete

just leave your comment here.. jgn malu2 k! i luv comments!