advert

Sep 20, 2008

Food Poisoning??

Bismillah...

iBu pi keje cam biasa.. lebih kurang pukul 11pg, perut iBu memulas sgt.. pi la toiler, rupe2 nye iBu cirit birit.. tp, bukan sekali je iBu pi toilet, ade la lebih kurang 4-5 kali sbb iBu muntah2 sekali.. ni la 1st time iBu sakit perut mcm ni sepanjang pregnant... masalahnye, sakit perut yg ibu rasa tu berpanjangan smpai la pukul 1230 t/hari... last2 akak2 kat opis suruh ibu balik je sbb risau takut sakit perut tu merupakan labour pain.. huhu... i hope not... no premie baby again!.. huhu....

iBu terus call aYah, aYah suruh iBu pi klinik... disbbkn tmpat keje aYah jauh n da masuk waktu solat jumat, so, aYah x dpt nk amik iBu.. so, iBu mintak tolong tok Ma utk amik ibu n antar iBu pi klinik...

Elok je time masuk jumpe doc, sakit pun hilang.. last2 bile check, doc kata food posoning.. huhu... tp, doc kata if within 1 hr, sakit still kerap2 dlm 5 mins, kene terus pi hospital... so, doc bg iBu MC n beberapa uba sakit perut...

balik umah tok Ma, iBu terus buka pose n mkn ubat... sib baik daYini tido, so iBu just layan daYana smpai la iBu ter tido.. bangun dr tido, lbh kurang kul 330ptg, iBu terus solat zohor... tetiba sakit perut dtg lg.. sib baik kejap je... tp bisa2 kt perut still terasa... smpai la ke malam, alhamdulillah, no more pain...

aYah yg sepatutnya ade majlis berbuka pose kt HQ pun terpaksa cancel nk pi sbb risaukan iBu.. hehe... thanx aBang.... aYah risau, takut ibu sakit nk bersalin...

yg iBu confiuse sbb nape iBu sorang je yg sakit perut sbb ape yg iBu mkn semlm semuanya sama dgn ape yg org lain mkn.. sahur pun iBu mkn same je menu ngan aYah mkn... x de bezanya... ape erk punca food poisoning tu?? i hope its not an early sign of my labour pain!.. i really hope my baby n I can stand 2-3 more weeks.. hehe...

Sep 19, 2008

Main Bola..

Bismillah...


Hari ni aYah berbuka dgn contractor kt luar... so, ibu n twins buka kt umah tok aBah je... dlm kul 9mlm, aYah pun balik... tWins plak da start meragam sbb ajak balik... mmg dari dulu lg, bile start je kul 830mlm, kalo x balik umah lg, tWins akan start meragam sbb ajak balik umah.. smpai je kt umah, elok je plak main.. huhu.. tu la namenye hOme swEet hoMe.. hehe...


smpai kt umah je, iBu n aYah gilir2 mandi, solat maghrib n isyak... lepas solat isyak, aYah blh plak ajak anak2 dara dia ni main bola.. actually, bola tu bukannya besar mane pun cam bola sepak tu, kecik je bola tu.. nk lepaskan gian nye pasal, aYah blh plak ajak anak2 dara dia main bola sekali... huhu.. jgn jadik kaki bola bile besar nnti dah ler... hehe...


ni la aksi2 tWins n si aYah main bola td....

video

ni plak aksi tWins dgn bola merah pd mlm sblum2 ni...

Sep 18, 2008

Cuti Nuzul Quran

::Bismillah..::
Hari ni seluruh selangor termasuk beberapa buah negeri, cuti sempena Nuzul Quran.. iBu n aYah both keje dlm negeri Selangor, tp hny aYah je yg dpt cuti, iBu kene kerja sbb company iBu mmg keje time Nuzul Quran, mmg dr tahun2 lepas lg company iBu x cuti sempena Nuzul Quran.. huhu.. nasib la…

Masa check up smlm, doctor kt klinik suruh iBu pi buat appointment kt hospital utk booking… tp disbbkan terlalu penat, iBu suruh aYah pi hospital sorang2 ari ni, sbb doctor kata, husband pi sorg pun x pe.. so, disbbkn aYah cuti, aYah jadi volunteer utk pi hospital… smpai kt hospital plak, tgk2 diorg sbnrnye nk scan perut iBu, tp disbbkn iBu x dtg skali, so, diorg set appointment 26hb ni utk iBu dtg buat scan.. huhu.. harap2 x de ape2 sbb during that date, ibu already almost 36 weeks, takut tetiba diorg warded iBu, ayyooo… abisla iBu x leh nk beraya… aduih.. sedeynye….

Actually, hari ni iBu x berapa sihat sbb selsema sejak semalam, smlm iBu amik MC… so, malas plak nk pi klinik utk mintak MC lg… tp iBu request balik cepat skit, sbb da x tahan dok dlm air-cond.. so, call 4ptg, da msg aYah suruh dtg amik iBu.. hehe… so, smpai umah je, iBu terus tido smpai la pukul 530… kul 530, barulah iBu start masak.. aYah request nk mee goring basah.. so, sng la, x yah nk masak bnyk2….

Alhamdulillah, berjaya lg iBu pose penuh utk hari ni, w/pun keadaan kesihatan kurang mengizinkan, tp badan iBu tetap blh tahan.. hehe…

Sep 17, 2008

No more Anemia... ;)

Bismilllah...
iBu MC, aYah cuti.. w/pun esok aYah akan cuti sempena Nuzul Quran, tp aYah still apply leave ari ni sbb nk pi renew road tax n insurance kereta… & one more thing, iBu ade checkup ari ni.. it supposed to be last week, tp iBu bz, so x sempat nk pi last week…

so, pg2 lg iBu & aYah hantar tWins pi umah tok abah… terpaksa minta tolong MakCuEka mandi kan tWins pg td.. hehe.. tq… ingat nk bwk tWins pi sekali, tp bile pikir2 balik, takut tWins buat havoc kat bank plak.. so, lepas da settle semua urusan bank, aYah temankan iBu pi amik MC n check up sekali.. habis semua urusan. Lebih kurang 1230 br la balik umah.. huhu.. letih betul…

oh ya, FYI, iBu masih lg fully fasting, x de lobang2 lg.. hehe.. alhamdulillah… one more thing, based on check up td, iBu had no more ANEMIA.. means iBu’s HB reading increase from 9.7 to 10.7.. yahoo…! Alhamdulillah, mungkin semua ni berkat iBu berposa & juga berkat bulan Ramadhan..

Sep 8, 2008

Tesco x-tra & Big Apple Donuts

Bismillah...

Ibu sbnrnye da lama teringin nk mkn Big Apple donuts ni.. dia lebih kurang dunkin donuts gaks, tp i prefer big apple sbb donut dia lebih lembut & coklat yg utk topping n filling dia leboh yummy... nyum..nyum... best sgt! tp ade setengah org lebih prefer dunkin donuts, but, ibu lg suke big apple donuts ni... first time ibu rasa time ayah bwk ibu jalan2 kt midvalley last months... then, ibu tgk kt kotak dia, branch mane lg yg ade.. sib baik dia ade bukak kt tesco x-tra cheras, so sng skit nk pi kalo teringin lg nk mkn sbb kalo nk pi mid valley semata2 nk mkn big apple donuts cam x berbaloi la plak!...

so, dlm mggu ni ibu teringin plak nk makan big apple donuts ni (x tau le ni mengidam ke x, sbb x pernah teringin nk mkn benda yg bukan2.. hehe).. di sbbkn time kt UO, ibu n ayah x beli brg2 basah cam sayur n sotong/udang/ikan tu semua, so ayah decide nk beli benda2 tu semua kt tesco je.. terus ibu ajak ayah pi tesco x-tra n ckp terus terang nk beli big apple donuts sekali... disebabkan ayah pun kaki donuts, ayah terus setuju...

lepas zohor kami pun gerak la dari rumah.. sib baik jln x jem.. parking pun sng je nk dpt, dekat plak tu ngan pintu masuk... hehe... hikmah bulan ramadhan kot.. hehe...
so, smpai je, terus masukkan twins ke dlm trolly, sng skit nk jln.. pastu apa lagi, terus tuju kt big apple... haha.. bayangkan la, time tu br pukul 230, cam pelik je beli awal2, tp ayah kata nnti kalo lepas shopping kt tesco br nk beli, takut org beratur panjang, so, dgr je la ckp ayah sbb ayah yg nk bayar.. hehe... ibu n ayah decide nk beli 8 jenis... so, balun je la jenis ape pun sbb semuanya sedap2 belaka... sblm meneruskan shopping di tesco, ibu n ayah bg twins makan donut dulu, habis 1 pc di bantainye budak berdua ni.. tp yg kelakarnye abis berlumuran coklat sbb coklat toping big apple ni x mcm dunkin donut, coklat big apple cair... terliur gak la tgk twins mkn donuts dulu...

lepas habis shopping brg2 basah.. kitorg pun terus balik rumah, time tu lebih kurang kul 4, so, ayah ajak singgah bazar ramadhan, nk beli air je, so ayah pun belilah air kalapa 2 bungkus besar... smpai umah dlm kul 430... kul 530, lepas solat isyak semua baru la ibu masak... as ayah's request, ibu masak nasi lemak smbal sotong utk buke pose ari ni... ayah mmg suke nasi lemak ibu, ayah panggil nasi lemak ibu, nasi lemak power.. hehe.. time kasih ayah...
ayah buke td dgn penuh selera, siap bertambah2 lg.. ibu plak mkn donuts dgn penuh perasaan.. hehe...

p/s: pics seperti biasalah x sempat nk snap everything..

UO mamber's Sale

Bismillah...

Semalam ayah bawak ibu n twins pi kt UO galaxy ampang, ade sales utk members card, so pi la carik barang dapur skit2 sbb beras pun tgh murah.. then, pi la tgk baju budak2 sbb ade less kaw2! just imagine, Baby Kiko nye baju2 semua nye 50% discount, apa lg, rembat je la.. tp tu la, nk pilih yg betul2 berkenan yg payah tu, rambang mata sungguh, x tau nk belikan twins long pants or dress or skirt... so after long discussion antara ayah n ibu plus twins pun da x sabar2 nk meronda lg (bayang kan la, anak2 ibu ni x reti nk dok diam langsung, sibuk je merayap tempat lain, susah ibu nk pilih baju n seluar yg match) ibu n ayah decided to chooce baju yg sepasang ngan long pants (pink colour)

lepas tu, ibu pun try la tgk kt area baju yg x branded, saje je nk tgk2 baju2 yg murah utk twins. kebetulan area baju tu sebelah je ngan area stroller n basikal mainan utk budak2.. apa lagi, si kakak (dayini) la org pertama serbu tempat basikal, x lame pastu, adik (dayana) pun terkedek2 la mengikut si kakak.. dgn muke x bersalah, kakak naik basikal tu, sib baik x reti nk mengayuh, kalo x mesti habis dirondanya satu floor tu.. huhu... ayah plak, bile tgk twins leka main basikal, dia pun amik peluang tgk kemeja, tp malangnya x de yg berkenan...

so, time to pay... dgn susah payah nye ibu ngan ayah terpaksa tarik twins dr tempat basikal tu.. huhu.. adik ok je.. tp kakak, fuh kemain lg dia guling2 kt lantai, terpaksa la ayah dukung dia... bile ibu bawak adik pi kaunter bayaran, adik plak tetibe je dgn muke x bersalah, rembat shopping basket yg ade kt bwh, nk suruh dia letak balik, bukan main kemas lg dia pegang, last2 ayah kate, biarkan je.. huhu.. bayangkan la, ibu bawak dayana yg tgh seret shopping basket, sampai ade sorg boy (lbh kurang 4-5 thn) ni saje je kacau dayana dgn tarik balik basket tu, huhu..nk ngorat la tu..
haha... mmg tergelak betul tgk gelagat twins mlm tu... eventhough ayah n ibu quite tired but we really enjoy that nite.. tp yg kesiannye, pak lang la, dia smpai rumah kul 11, tgk2 kami semua x de kt rumah, tggu la dia kt depan rumah smpai kitorg balik dlm kul 1130 mlm, x pe 1/2 jam je!.. hehe....

p/s: no pics sbb ibu x bwk camera pun, bwk wallet n phone je.. nk tgkp gmbr gune phone pun cam leceh je sbb kelam kabut ngan barang, ngan ramai org lg, ngan twins yg lasak lg.. x dan nk tgkp gmbr...