advert

May 27, 2009

cerita-ceriti di hujung minggu

::Bismillah::

ok.. kali n ink cerita pulak kisah2 mase weekend yg lepas…
ari ahad, kami 5 beranak pi kenduri schoolmate iBu… rumah kami dkt je dgn rumah kenduri tu… dewan tmpt kenduri tu pun sebelah je dgn rumah tOkAbah.. hehe.. lepas kenyang mkn kenduri n lepas borak2 semua, kami lepak pulak rumah tOkAbah…

majlis ni majlis menyambut menantu, kwn sekolah iBu tu adalah pengantin lelaki.. so, selamat pengantin baru utk Nazim & isteri, semoga panjang jodoh n murah rezki insyaallah… majlis nye simple tp meriah, x de pelamin pun.. tp yg menariknye… jeng.. jeng.. jeng….
Pengantin bersilat…

iBu & pengantin lelaki & juga kwn2 yg buat demo silat ni semua, bukan shj same sekolah, tp kami juga satu perguruan silat (satu tok guru)… menarikkan, tgk pengantin bersilat…
nilah dia pengantin lelakinye.. & juga kwn2 ibu yg lain… tgk tu, naSuha, sibuk je dgn kerongsang pengantin…

balik dr kenduri… x reti penat budak bertiga ni… susah betul nk tgkp gmbr diorg bertiga.. huhu…

ni plak, adalah beg2 yg sempat iBu jahit time weekend… dpt jahit 2 je.. haha… mmg x efficient langsung!...hehe…

1st adalah black-mickey shoulder bag…

details:
- material, heavy cotton & normal cotton for inner
- 3 pockets (1 elastic pocket outside d bag, 1 elastic pocket inside d bag & 1 normal pocket inside d bag
- size 15 x 12 x 5
-sold to MakLongLisa (she wanted a bag, which she can put all her stuff as well as her dotter's pampers n botol susu)
- can be as sling bag as well



2nd bag is snoopy-blue traditional tote bag

details:
- very simple one
- material, heavy cotton & flannel cotton for inner
- 2 big pockets inside d bag
- size 15 x 17 x 5
- still available at home as pameran.. hehe...

8 comments:

  1. Wah! ni mmg satu kelainan nie...pengantin bersilat tu....:-)

    Rajinnya nurul buat beg tu...pandai jahit :-)

    ReplyDelete
  2. iza, tu la,bestkan lain dr yg lain.. sy ni baru2 pandai menjahit je, br beginner

    ReplyDelete
  3. fuh xpernah lagi aku tgk penantin bersilatt..ganazz2! ngihihi
    waa tere nya ko menjahitt...sempat lagi lak tuu...

    ReplyDelete
  4. Wow! extraordinary gituuuuu. Bukan senang nak tengok pengantin bersilat. Salute!

    Nurul, bestnye dah byk jahit beg. Hu!Hu! iena nak jahit satu utk Aqeela pun tak mula-mula lagi. Wakaka malas sungguh mama Aqeela nie.

    ReplyDelete
  5. Tak penah tgk pengantin bersilat.. Unik betul nih..

    Comel jer adik bradik nih pakai sedondon pink.. =)

    ReplyDelete
  6. wah meriahnya bila perantin bersilat ;-)

    ReplyDelete
  7. mamasakura, mmg ganaz beb! aku masih belajar2 ni, masih diperingkat learning

    eina, sy pun malas jugak, tp paksa merajinkan diri.. haha..

    jiey, mmg unik... best kan..

    diana, mmg meriah.. simple tp sgt meriah..

    ReplyDelete
  8. nurul,
    teruja tgk beg chantek2 ni...

    ReplyDelete

just leave your comment here.. jgn malu2 k! i luv comments!