advert

Nov 11, 2013

sisters matchy-matchy: green-yellow sets

::Bismillah::

beberapa bulan yg lepas, ibu mertua sy ada memberi sy satu plastik lebihan kain, kebanyakannya 1-1.5 mtr... dsbbkan sy satu2nya anak menantu yg rajin reti menjahit.. maka, semua lebihan2 kain ini diberikan pd sy utk buat apa2 yg patut.. mak mertua pesan suruh buat baju/seluar/skirt anak2...

baru2 ini, biras sy msg sy menyatakan yg dia memerlukan kurung Kedah utk anak buah sy Ariana untuk dipakai semasa end yr concert tadikanya.. sy pun cari balik kain yg mak mertua beri, dsbbkn kebnyakan kain lebih kurang 1-1.5 mtr, x cukup utk buat kurung Kedah size ariana .. jd sy mix n match kan kain yg ada, nasib baik ada yg kaler blh masuk.. belasah aje, kate ibu ariana.. haha..

hasilnya.. tada..

combination green-yellow.. kurung Kedah utk ariana..

leher sy letak butang cheongsam..
cerita ttg butang cheongsam.. butang ni kira old fashion dah.. sbb glamer masa zaman akhir 90an, ketika sy disek men.. tp skrg ni da jarang org guna.. tp sy rasa mcm comel je utk mengembalikan nostalgia.. lain dari yg lain.. hehe


 dsbbkan kain ade lebih skit.. malas sy nk simpan lg dah, nk buang je perca2 yg kecik2.. maka sy buatkn simple pillowcase dress utk adik Ariana, Erina..

untuk erina
 nmpak mcm panjang je kan... tp pendekje dlm 15" sesuai utk girls 1-2 yrs.. Erina 2thn 3 bln..

close up
akhir sekali syahnur's label..

 
contact SMS/whatsapp: 012-6445675


5 comments:

  1. tq very muchiess ye mak de!!
    excited ariana nk bwk baju tu hari ni gak kat skolah.....huhu...
    suka dia!!

    ReplyDelete
  2. nnti nk tgk gmbr ariana buat show pulak ye.. hehe

    ReplyDelete

just leave your comment here.. jgn malu2 k! i luv comments!